Cercar en aquest blog

dimarts, 3 de desembre del 2013

PAMUKKALE - HIERÀPOLIS (TURQUIA)


A 2,5 hores de cotxe de Éfeso cap al interior de Turquia trobes Pamukkale (Castell de Cotó). Un petitet poble de quatre carrers, famós per la seva muntanya de travertí, d'un blanc immaculat, formant terrasses i banyeres per on corren les seves aigües termals. El poble està ple d'hotels "termals" amb spa i tractaments. Diuen que la explotació turística està acabant amb les aigües de la muntanya... Sembla ser que és així. :-(
Els travertins son unes formacions calices singulars, formen terrasses en forma de platets per on baixa l'aigüa termal. El contrast del blanc amb l'aigüa i el blau del cel li donen al lloc una bellesa única, és realment bonic. Per entrar als travertins t'has de descalçar i et pots banys en les piscines que s'hi formen, no en totes però sí en algunes.

Just a sobre els travertins es troben les runes d'una antiga ciutat balneari romana: Hieràpolis. Perfectament adaptada per la seva visita amb caminets asfaltats està ben emplaçada a dalt de la muntanya, destaca el seu Cementiri, tota una necròpolis on encara estan excavant i traient tombes i més tombes. La ciutat respira esplendor, del terra sorgeixen trossos de tombes, pedres i columnes encara enterrades per tot arreu. La Via Frontinus es dibuixa com una avinguda comercial luxosa, amb fonts i columnes majestuoses i la gran sorpresa de Hieràpolis és el seu teatre, meravellós, té tot l'escenari complet... És el teatre romà més bonic que he vist mai, preciós!!!


Una mica per sota del Teatre hi ha un complex que rodeja una piscina termal on et pots banyar entre columnes i lloses romanes originals, una espècies d'oasis per descansar de la caminada i recuperar forces.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada