Cercar en aquest blog

dijous, 14 de novembre del 2013

JAPÓ ABRIL 2014 - SETMANA SANTA

SETMANA SANTA 2014, DEL 5 AL 19 D'ABRIL!!!


Un dels destins més atractius per als viatgers occidentals no hi ha dubte que és Japó. Una cultura mil·lenària, plena de tradicions i de costums ancestrals que encara es practiquen avui en dia es barregen amb una cultura moderna, amb la última tecnologia més puntera mundial. És un país de contrastos, molts contrastos! I això el fa molt interessant. Viatjar per Japó en un tren d'alta velocitat, el primer: el Shinkansen, i anar mirant per la finestra les zones rurals, els camps d'arròs i els temples budistes mentre al interior del tren els executius es mouen per el país, en silenci, i els carrets de menjar t'ofereixen plats preparats és una experiència!!! 

En el nostre viatge farem un tast d'aquests contrastos, coneixerem ciutats post modernes i pobles rurals i tradicionals, dormirem en hotels convenvionals, en temples budistes i en un hotel-càpsula, coneixerem la cultura dels Onsen (els banys), del te, provarem les delícies culinàries de la seva meravellosa cuina, visitarem el Museu de la Bomba Atòmica a Hiroshima i ens acostarem al Mont Fuji, la muntanya sagrada.


La nostra ruta comença a Tokyo, ens instal·larem al animat barri de Shinjuku i ens deixarem sorprendre per aquesta orbe i la seva gent, tot és intens a Tokyo!!! De Tokyo anirem cap a Nagano amb tren. Aquí dormirem en un antic monestir just al costat del temple Zenko-ji, un dels edificis més bonics i més venerats de Japó.


De Nagano anirem fins a Takayama, un poble tradicional i comercial. Una espècie de Poble d'ensomni amb les seves cases de fusta, les destil·leries de Sake, restaurants i botigues. Dormirem en un temple budista fabulós on es pot participar en els actes religiosos que s'hi fan.
La següent parada ja serà Hiroshima, amb el Shinkansen viatgem fins a la moderna Hiroshima, de l'antiga no en queda rés després de la bomba. Aquí visitarem el Museu de la Bomba Atòmica i el Parc Conmemoratiu. És frapant veure les fotografies de com va quedar la ciutat i de com és en l'actualitat; aquest és el poble japonès: treballador, disciplinat, constant i tradicional. Al costat de Hiroshima hi ha una petita illa anomenada Miyajima amb un conjunt templari preciós i el famós "torii" flotant.
De Hiroshima anirem a Kyoto, la ciutat més tradicional on encara és possible veure alguna Geisha o Mako per els carrers del barri de Gion, visitarem el Pabelló d'Or i anirem fins a Fushimi Inari per veure tots els seguits de "torii" que serpentegen per les muntanyes, hi farem una bona caminada!!!
De tornada de Kyoto cap a Nara, si tenim temps farem una parada a la moderníssima Osaka i d'allà fins a Nara. Aquesta és una petita i tranquil·la població on ressalta el seu temple Töda-ji, l'edifici de fusta més gran del món alberga al seu interior un Buda de bronze de 16 metres d'alçada.

Abans de tornar a Tokyo encara farem una altra parada als peus de la muntanya sagrada del Japó: el Mont Fuji. Dormirem en un hotelet amb vistes a la muntanya i al matí següent si el temps ens ho permet pujarem  amb bus fins a la muntanya per poder fer-hi una caminada, d'aquí ja anirem en tren cap a Tokyo per passar la última nit del viatge; aquesta nit dormirem en un Hotel Càpsula, els famosos allotjament que utilitzen els japonesos quan perden l'últim tren de la nit i s'han de quedar a dormir a la capital. L'endemà volarem de tornada cap a Barcelona.

Aquest é un viatge molt intens, per el xoc cultural i la gran quantitat d'impactes visuals i sensorials que rebrem, Japó no et deixa indiferent, tot és tant estrany per la mentalitat occidental que el millor és deixar-se anar i només gaudir!!!  

1 comentari:

  1. bufffff impresionant...cada vegada que llegeixo algo sobre el Japó, i ara amb aquesta fantàstica descripció del viatge em sento privilegiada de fer un "viatge acompanyat" cap aquet mont asiàtic...
    merci

    ResponElimina