Cercar en aquest blog

dilluns, 11 de novembre del 2013

GUATEMALA CAP D'ANY!!!


Guatemala no és un destí habitual per als viatgers, un petit país al cor de Centre Amèrica, fa frontera amb Mèxic, Belize, Hondures i El Salvador. Es tracta d'un país indígena on encara és normal poder veure costums antigues i tradicions ancestrals. La barreja de religions, les empremtes colonials del espanyols, la població indígena i una naturalesa extraordinària fan d'aquest país un lloc fantàstic per ser visitat. A mi em fascina per lo verge que encara és; el ritme del país, els seus mercats, l'amabilitat de la seva gent, la arquitectura de Antigua, el majestuós Llac Atitlan, els típics chicken bus, els somriure dels nanus, les increïbles runes maies de Tikal, la selva tupida al voltant de Rio Dulce, el sorprenent món garífuna de Livingston... Tot això fa que tingui moltíssimes ganes de tornar-hi!!!


Ja som 6 viatgers: Rosaura, Francesc, Joana, Mònica, Lourdes i jo. Segurament també vindran en Jordi i la Alícia i potser la Eva. Gran grup!!! Marxem el dia 26, per Sant Esteve, l'endemà de Nadal ben aviat  comencem la nostra aventura. Volarem fins a Ciudad de Guatemala i d'allà ens anem cap a Antigua. Aquesta ciutat és encantadora per la seva vida cultural, està rodejada per 3 volcans i manté la arquitectura típica de les ciutats colonials amb els seus carrers empedrats, els patis interiors de les cases, els balcons, els ferros forjats de les finestres. Aquí farem una excursió a un volcà actiu.

La següent estació serà el Llac Atitlan, de camí, però, farem la parada al mercat indígena del diumenge a Chichicastenango, un mercat que és una explosió de colors i de moviment. Al Llac Atitlan ens instal·larem al poble de San Marcos, diuen que hi ha una energia molt especial en aquest indret i és per això que s'hi han concentrat una gran quantitat de centres de teràpies alternatives i de ciències esotèriques. El llac, situat a la zona del altiplà, és un dels paratges més bonics de Centre Amèrica. Una caldera geogràfica de 320mts de profunditat amb tres grans volcans al seu voltant.

Tornarem a Ciudad de Guatemala per agafar un avió que ens durà al nord, a la selva del Petén, ja lluny de la zona muntanyosa del altiplà arribem a una gran extensió de Selva, entre els sorolls dels lloros i dels micos, on es troba una de les més boniques ciutats maies: Tikal. Aquí passarem el Cap d'Any i visitarem les runes enmig de la Selva.

Amb bus baixarem des de Flores (Peten) cap a Rio Dulce, allà agafarem una barca en direcció a Livingston per el Rio Dulce. Aquest riu està rodejat d'una espessa selva i és un trajecte d'una bellesa que captivarà a tot el grup!!! Arribarem a Livingston, a la costa caribenya, ciutat que ens sorprendrà per els seus habitants negres, són la cultura garífuna, d'influència de Belize i Illes com Jamaica. Tenen el seu propi sistema de vida, pescadors i alegres, amb cases de colors i ritme reggae. Aquí viurem l'experiència de passar una nit en un hotel al mig de la selva. 

Vivim l'aventura, la vivim, ens ho passem bé i som feliços!!! Travel & Happiness!!! www.viatgesacompanyats.cat Si vols venir, encara hi ets a temps!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada